Dijagnostika motora vozila

Obavljamo sva ispitivanja vezana uz pronalaženje kvara na vozilu

Obavljamo sva ispitivanja vezana uz pronalaženje kvara na vozilu (dijagnostika) i uklanjamo kvar. Kod nas se naravno mogu obaviti i svi automehaničarski radovi.

Uvođenjem računala u regulaciju količine ubrizgavanja goriva u benzinskim motorima, za ubrizgavanje goriva koriste se sapnice (brizgaljke ili dizne). Djelovanjem nečistoća iz benzina, a pod utjecajem topline motora uzrokuje postupno začepljivanja sapnica, što uzrokuje smanjenje količine ubrizganog goriva.

Ovisno o načinu i intenzitetu začepljenja sapnica javljaju se različita nepravilna ponašanja rada motora kao što su: posrtanje (trenutno neprihvaćanje i kašnjenje) prilikom naglog ubrzavanja sa vozilom (u početnoj fazi se osjeti na hladnom radu motora, a poslije i pri zagrijanom).

Za navedena nepravilna ponašanja rada motora uzrok ne mora uvijek biti začepljenje sapnica, pa je prije zamjene ili čišćenja sapnica potrebno provjeriti i ostale moguće uzročnike.

Ultrazvučno čišćenje sapnica

Servis je opremljen uređajem za čišćenje sapnica ultrazvukom. Osim funkcije čišćenja, uređajem se može izvršiti dijagnoza začepljenosti sapnica (dizni) i provjeriti učinak nakon ultrazvučnog čišćenja.

Dijagnostika se odnosi na cjelokupan rad motora, a naš Vam servis nudi mogućnost da sve kvarove odmah i otklonimo, a ako je potrebno, na raspolaganju su vam i svi potrebni rezervni dijelovi.

Za dijagnostiku i sve radove vezane uz ultrazvučno čišćenje sapnica koristimo renomirane uređaje vrhunskih proizvođača ATALL i CARBON ZAPP.

Autoservis Šafran

25 godina s Vama
u središtu Zagreba

Autoservis Šafran

01/3637-377
Ulica Ilirska grana 10